Sølvpapegøjen - mest på dansk

”Sølvpapagøjen” er funderet på originale danske folk-rock sange, og dens liv er at tage ud og spille som trio, duo eller solotrubadur Lars Linnet. En optræden kan føles som en nødvendig udveksling af kærlighed, og fuglen kan hyres  – men kan også komme i de gode øjeblikkes tjeneste, for de som måtte ønske eller have behov, for fuglen lever i og af sangen.

Tariffen er en god ven og frit tilgængelig.

Det begyndte med navnet Silver Parrot, da Dan Søndergaard (p) og jeg flaksede ud som duo primo halvfems i Sønderborg. Kanske Silvers papegøje i Skatteøen løftede svingfjer.

Snart herefter blev det søde kræ sprogtro, satte sig på min skulder, bed mig i øret og papegøjehviskede: ”Så er det frem mod hitlisterne!”

 

Åbyhøj 1964: Jeg går på Lindeallé, op til højre og hen i Prebens kælder. Jeg er fjorten og forsanger i The Mustangs. Gaston spiller guitar. Vi spiller på Viby Bibliotek sammen med Dorthe Kollo. Jeg synger ”High Heel Sneakers” og ”Love Potion number 9”. Vi øver i vores kælder, hvor jeg havde band før min søster, Anne.

Århus Katedralskole 1967-68: Til skolefesten synger jeg bl.a. ”Satisfaction”. Det blev sindssygt godt modtaget, når jeg selv skal sige det.

Kathmandu 1969: Jeg tæsker løs på min medbragte westernguitar i Blue Tibetan Restaurant. Taget løfter sig til min megaudgave af ”Hey Joe”.

Dylan synger ”Lay Lady Lay” på grammofonen til morgenhavregrøden i Coltrane Restaurant. Møder Lama Ole og Hannah på toppen af Monkey Temple. Syd for Bangkok er det hvide album af Beatles på tapedeck på stranden ved fiskerlandsbyen. Spiller fuld hammer på guitar i den hellige bambushytte vi ”låner”. Der er papegøjer i luften, når jeg med Gunnar går gennem skoven til stationsbyen Thapsakae. Strofer til de første egne sange sniger sig ud. Har en session med en tablaspiller i Benares - på vejen hjemover.

Vestergade 58,1975: Turen går direkte fra Østen til en vuggende træhest. Jeg møder Tylle, Ole, HC, Per og Poul. De synes, vi skal hedde ”Gyngehesten”.

Vi laver PR-materiale med ”Taurus”. De ændrer navn til ”TV2” – det var et klogt træk af Steffen and friends. ”Gyngehesten” var ret fede ved koncert på V58 og ellers rundt til gymnasie- og seminariefester.

Risskov, 1985: Møder drengebandet Brian, René, Benny og Frank. De vil gerne have mig med. Vi giver den gas og kalder os SIGNAL (det skulle vi lige have haft mønsterbeskyttet!). Vi spiller Pustervig i festugen sammen med ”Elevatordrengene” med Thomas Helmig.

Sønderborg 1990: Møder en gudsbenådet pianist – jeg tror, han er 25. Han sidder i jazzcaféen og tryller. Men han er cirka 17 år og hedder Dan Søndergaard. Vi laver en duo og kalder os Silver Parrot. Materialet er standardnumre men mest eget dansk.

Holbæk 2009: Møder Bent Mortensen (guitar og mandolin). Han vil gerne være sideman, og hurtigt får vi Jan Helmark med på violin og bas. Sølvpapegøjen er flyvende. Princippet er egne danske rytmiske sange. Vi spiller til små festivaler og andet godt.  Der kommer lidt kamæleon over det, og af og til er Anders Brandt med på guitar og den førstefødte søn, Jeppe Linnet, på bas.

 

Nutid 2018

Jeg har livet igennem været læge - fra 2004 mest overlæge i Holbæk med fokus på kirurgi i urinvejene, men også sexologi. De senere år har jeg arbejdet en del i Norge og Sverige. Jeg læste til læge i Århus og har (skrevet i 2018) 4 børn fra 28-47 år (1 i Svendborg, 3 i København) og 6 dejlige børnebørn. Den ældste på efterskole, den yngste et halvt år. 

Jeg har nu lagt lægearbejdet på hylden og er som sådan pensionist – og ser frem til atter at lægge det ”åndelige arbejde” mest i musikken - som solotrubadur og i trioen Sølvpapegøjen. Jeg vil elske at synge for Jer og lægge sjæl i sangen. 

Se videoer og billeder på hjemmesiden her – og indkald fuglen til flyveture, som jeg håber, I vil nyde.